Pocs minuts després de començar la sessió de control, la diputada de la CUP Anna Gabriel ha preguntat al president de la Generalitat, Carles Puigdemont, sobre quina és l’agenda del Govern per lluitar contra la corrupció i ha assegurat que “no volem que es flirtegi amb cap persona que tingui qualsevol relació” amb aquesta. En aquell mateix moment, l’expresident del Palau de la Música, Felix Millet, reconeixia que la constructora Ferrovial va pagar comissions il·legals per l’adjudicació d’obra pública a CDC a través del Palau. Segons ha confessat Millet, un 2,5% de les comissions se’l quedava CDC, un 1% ell mateix i un 0,5% Jordi Montull.

La confessió de Millet ha provocat la reacció dels grups parlamentaris. El soci del PDeCAT al Govern, ERC ha assegurat en boca del portaveu del partit, Sergi Sabrià, que les notícies conegudes aquest dimecres “els creen un rebuig i fàstic profund”. El diputat ha posat de manifest el nivell d’exigència del seu partit i ha assegurat que “la futura República només s’entén si és un país net i just”.

La cap de l’oposició, Inés Arrimadas, ha assegurat que “Convergència ha intentat tapar la corrupció amb el monotema i amb el canvi de nom” però que “no ens enganyen”. La líder de Ciutadans considera que calen “explicacions polítiques” i per això ha anunciat que el seu grup registrarà aquest dimecres una sol·licitud de compareixença del expresident Artur Mas al Parlament. Així mateix, també volen demanar que comparegui Puigdemont, ja que “s’amaga i intenta tapar-ho tot amb l’estelada”.

El portaveu de Catalunya Sí Que es Pot, Joan Coscubiela, també ha instat els dirigents de CDC a donar explicacions i a assumir “d’una vegada per sempre” les responsabilitats polítiques derivades del presumpte finançament il·legal del partit i d’un “cas de corrupció generalitzada”.

El líder del PSC, Miquel Iceta, també s’ha pronunciat en aquest sentit i ha considerat que Artur Mas ha d’assumir “responsabilitats polítiques” com a president de la Generalitat en aquell moment, ja que va “mentir en seu parlamentària” en negar les relacions del seu partit amb la corrupció.

Per la seva banda, el líder del PP, Xavier Garcia Albiol, ha mantingut que les declaracions de Millet posen en evidència que “els cobraments de CDC no eren puntuals sinó que responien a una màquina perfectament greixada de cobrar comissions”. De la mateixa manera que Iceta i Arrimadas, el diputat popular ha demanat a Artur Mas que doni explicacions i ha advertit que “no hi ha una estelada tan gran que pugui amagar tanta porqueria”.