L’expresident de la Generalitat Artur Mas segueix amb la seva gira internacional per explicar el procés i denunciar la judicialització que, segons considera, està patint la política catalana. En concret, a finals d’abril, Mas viatjarà a París, Brussel·les i Ginebra, on participarà a diversos actes sota el títol “Un référendum pour la Catalogne?”.

Segons han explicat en un comunicat, aquest viatge per Europa és el primer que farà l’expresident després que el Govern li encarregués, a ell i a les exconselleres Joana Ortega i Irene Rigau, que internacionalitzessin el procés i difonguessin la situació política de Catalunya en primera persona, ja que els tres han estat inhabilitats -tot i que la sentència no és ferma- per convocar la consulta del 9-N.

L’executiu de Carles Puigdemont també els va demanar que “insistissin en la voluntat d’una àmplia majoria de ciutadans de poder votar en un referèndum, com a molt tard el pròxim setembre”, un tema que també defensarà el president. La gira de Mas està organitzada per Diplocat, la Delegació de la Generalitat a França i Suïssa, i la Delegació del Govern a la UE.

Topada amb la CUP per la internacionalització del procés

L’expresident ja va tenir una topada directa amb la CUP arran d’aquest tema, ja que els anticapitalistes van demanar a Mas que deixés de defensar un procés “que del que va és de derrocar el règim que dirigia”. L'expresident va justificar els seus viatges al·legant que havia estat la CUP qui li havia demanat que difongués el procés a escala internacional però que, en tot cas, va reblar: Tinc l’encàrrec del Govern del qual vostès no formen part”.