El VII Aplec per la Independència d’Arenys de Munt farà aquest diumenge un acte en suport d’Artur Mas i Francesc Homs, que hi seran presents i intervindran, per les imputacions dictades contra ells arran del 9-N.

Un dia abans que l’exconseller de Presidència, Francesc Homs, hagi de declarar al Tribunal Suprem com a investigat pel procés participatiu del 9-N, l’actual líder del PDC al Congrés, al costat de l’expresident de la Generalitat, Artur Mas, rebran un acte de “reconeixement” per les seves imputacions al VII Aplec per la Independència d’Arenys de Munt, el primer municipi on es va fer una consulta popular sobre la secessió, l’any 2009.

L’organitzador de l’acte i exalcalde d’Arenys de Munt, Josep Manel Ximenis, ha volgut deixar clar a El Nacional que “no és un homenatge” cap a Artur Mas, ja que no es tracta del “final de cap etapa”, sinó un “reconeixement” per un fet en contret: haver resultat imputats per posar les urnes.

Imatge: Aplec per la independència

A més de les intervencions dels dirigents de l’antiga CDC, a l’acte es presentarà el "Compromís d’Arenys de Munt per la via unilateral". Això serà, segons Ximenis, un text que es voldrà que signin tots els partits independentistes, per tal de “tirar endavant” el procés cap a l’Estat propi en un moment “complicat i decisiu”. No es concreta, de forma “intencionada”, si la via unilateral serà en forma de RUI o DUI, ja que el fet de concretar, assegura Ximenis, “hauria anat en contra de la unió” que volen aconseguir.

“No s’ha valorat” encara presentar el manifest als comuns, però en tot cas, afirma l’exalcalde de la població maresmenca, si finalment aquests es posen del costat de tirar endavant “alguna acció unilateral” en concret, “seran benvinguts”.

El proper cap de setmana serà el segon i últim de celebració del VII Aplec per la Independència d’Arenys de Munt, organitzat per l’Ateneu Independentista i el Moviment Arenyenc per l’Autodeterminació (MAPA). L’aplec se celebra cada any a principis de setembre per commemorar la primera consulta popular sobre la independència que va ser celebrada a tot Catalunya, que va tenir lloc el 13 de setembre de 2009 a Arenys de Munt.