L’exconseller de Justícia Germà Gordó ha deixat aquest dimarts el PDeCAT i Junts pel Sí però s’ha negat a renunciar al seu escó com a diputat del Parlament després d’estar acusat de suborn, tràfic d’influències, prevaricació i malversació de fons públics en el cas del 3%.

Davant aquest fet, els grups de l’oposició han demanat a Gordó que renunciï a l’acta de diputat i han apuntat directament Artur Mas, com a president del PDeCAT i expresident del Govern.

Ciutadans ha anat un pas més enllà i ha acusat l’actual vicepresident del Govern, Oriol Junqueras, de “ser la crossa del 3% i tapar la corrupció de Convergència i les vergonyes del president Carles Puigdemont”.

Des de la formació taronja han acusat ERC, en concret al seu líder, de no haver demanat res a canvi de la vicepresidència. “Junqueras no va voler prendre mesures contra la corrupció per la independència”, ha assegurat el portaveu adjunt de Ciutadans, Fernando de Páramo.

Per això, Ciutadans ha registrat aquest dimarts una sol·licitud de compareixença de Puigdemont per tal que doni explicacions sobre el cas del 3% i en concret sobre Germà Gordó.

El PSC ha demanat explicacions a la direcció del PDeCAT ja que, segons ha recordat, a l'exconseller se’l investiga pel presumpte finançament il·legal de Convergència i, per tant, no és un tema personal sinó polític. “Creiem que Gordó ha d’entregar l’acte de diputat però demanem explicacions polítiques al partit”, ha assegurat la portaveu del grup, Eva Granados.

Per la seva banda, el portaveu adjunt de Catalunya Sí Que es Pot, Albano-Dante Fachin, ha assegurat que Artur Mas manté un silenci “molt curiós”. “Estem parlant del pinyol -en referència a la relació entre Mas i Gordó- que no sabem si s’ha diluït o no però que certament Mas potser convindria que s'expressés en aquest sentit”, ha dit Fachin.

El PP català també ha demanat les explicacions d’Artur Mas. “Fins que no es pronunciï no sabrem si el partit ha fet un pacte per tapar les vergonyes i callar, o si es tracta de la voluntat ferma de demanar la dimissió de Gordó”, ha assegurat el portaveu de la formació, Alejandro Fernández.