L'expresident Artur Mas ha desmentit aquesta tarda el diari Financial Times, que li havia atribuit l'afirmació que Catalunya encara no està preparada per a una independència real. Mas ha assegurat que no ha fet en cap moment de l’entrevista aquesta afirmació. I el diari britànic ha reconegut que el titular es prestava a males interpretacions i s'ha mostrat disposat a canviar-lo, segons l'Oficina del president.

Mas ha fet públic el text literal de l'entrevista en aquest punt. "Ens hem guanyat el dret a ser un Estat independent. Per ser independents fan falta unes quantes coses que encara no tenim: el control d'infraestructures, de duanes i fronteres, que la gent pagui a la Hisenda catalana, i que l'administració de Justícia faci complir les lleis de l'Estat català. Fins que això no és operatiu, la independència no és real", ha indicat.

També n'ha aportat la gravació de l'entrevista en aquest punt, com a prova.

El diari britànic, que no és partidari de la DUI, vinculava les declaracions de Mas als anuncis que han fet diversos bancs i grans empreses de traslladar-se a fora de Catalunya. Mas ha reconegut al rotatiu que existeix el debat entre els dirigents polítics catalans sobre quin és el moment de fer la declararació d'independència. Al seu entendre, cal ser pragmàtic i valorar també quina serà la reacció espanyola.

"Hem guanyat el dret de ser un país independent. La pregunta ara és com exercim aquest dret, i en això, evidentment, hi ha decisions que s'hauran de prendre. I aquestes decisions han de tenir un sol objectiu: no es tracta només de proclamar la independència, sinó d'esdevenir un país independent", ha afegit.