El president del Partit Demòcrata Europeu Català, Artur Mas, continua de gira per Europa. La seva darrera aturada ha estat a Suïssa, on ha concedit una entrevista al diari Le Temps, un dels més importants del país. A la conversa, Mas assegura que Espanya no està disposada a escollir un català com a president, quan des de Catalunya sempre s’havia treballat per aconseguir una "Espanya més democràtica i rica”. Però l’Estat tan sols ha sabut crear i transmetre “conflicte”.

En aquest sentit, l’expresident de la Generalitat ha contraposat els votants catalans als votants espanyols, els quals “no estan preparats” per votar un català com a líder del país, mentre que a Catalunya ja hi ha hagut "un president d’origen andalús" i no ha estat cap problema. En la mateixa entrevista, Mas ha explicat que els independentistes estan obrint camí, ja que “mai abans un partit polític català havia adoptat una estratègia de ruptura amb Madrid”.

El líder del PDeCAT fa un repàs dels darrers anys del procés i analitza des de la convocatòria d’eleccions anticipades del 2015, fins a la fi de l’autonomisme a Catalunya, passant pel seu famós “pas al costat” i la refundació de CDC -amb els casos de corrupció inclosos. Entre bromes, Mas detalla que s’ha presentat sis vegades a les eleccions i que ha governat durant sis anys: “Això podria ser considerat un rècord”, apunta.

Tot i haver passat a una “segona plana política”, el seu compromís amb el procés sobiranista continua intacte. De fet, l’expresident tanca la conversa amb tota una declaració d’intencions: “Si em necessiten, estaré a punt!”. Le Temps conclou que Mas estarà a punt a la segona fila de la República per si el necessiten.