L’expresident de la Generalitat i actual president de Convergència, Artur Mas, ha carregat durament contra “aquells” que han dificultat la governabilitat de Girona, arran de la dimissió d'Albert Ballesta. Ho ha dit fent referència a Esquerra Republicana, soci predilecte de l’Ajuntament de la ciutat i amb qui finalment no s’ha aconseguit travar un pacte.

En una entrevista a Catalunya Ràdio, Mas ha volgut deixar clar que “el cas d’Albert Ballesta a Girona no és un fracàs atribuïble a Convergència”. L’expresident de la Generalitat ha reconegut que “el sistema ha fallat uns dies” però ara “el sistema ha donat una solució millor que la que hi havia”, fent referència al pacte que el consistori ha arribat amb el PSC. Tot i això, preguntat per si els esdeveniment a Girona canviaran la relació amb CDC, Mas ha dit “espero que no”.

"L'Estat no té projecte per Catalunya"

“L’Estat no té projecte per Catalunya, l’únic que tenen és aturar-ho tot”, així de contundent ha carregat l’expresident de la Generalitat contra l’Estat. Mas ha assegurat que “amb Rajoy vam tenir moltes reunions, llargues i a porta tancada, però em va dir que del pacte fiscal, no se'n parlava”. A més sobre els 23 punts que van proposar al govern espanyol, mai no van “donar-hi resposta”

Però també ha volgut deixar clar que no només el PP no té projecte per a Catalunya. Mas ha assegurat que el PSOE tampoc ja que “no hi va dedicar ni 2 segons i C's és com el PP”. A més, Mas ha assegurat que “el referèndum no el va parir Pablo Iglesias, ell s'hi ha afegit, el vam parir aquí amb alguns que hi vam posar la cara."

Refundació del partit

Artur Mas ha assegurat que és un procés que s’ha de discutir internament, però ha assegurat que ell defensarà que “el candidat no sigui el primer responsable del partit”. En aquest sentit doncs, s’ha referit al seu futur i ha volgut deixar clar que ell no ha dit “mai que vulgui tornar a ser candidat a la presidència”. “Vaig dir que m’alliberava de la condició que m’havia posat”, de no tornar-se a presentar quan s’aconseguís acabar el procés, i “això no vol dir que ho descarti”, però ha assegurat que “no és la meva aspiració ni de bon tros”.