La Fiscalia General de l’Estat ha atribuït avui a una “desafortunada coincidència” el fet que l’arxiu de la nota de premsa de les querelles per rebel·lió contra Puigdemont, Forcadell, el Govern i els membres de la Mesa portés per títol ‘Más dura será la caída’.

Fonts pròximes al fiscal José Manuel Maza han assegurat que aquest “és el nom d’un document anterior, aliè a qualsevol tema referent a Catalunya” el contingut del qual “va ser esborrat” i sobre el que “posteriorment es va escriure el text”.

“A continuació es va guardar amb el nom que es va remetre”, asseguren aquestes fonts, que sostenen que “en cap moment hi ha hagut intenció ni interès ocult” en la denominació de l’arxiu, i que “lamenten les interpretacions que han pretès que fos així”.

La llegenda “més dura serà la caiguda” apareix a l’encapçalament de l’arxiu “Comunicat premsa Catalunya” que la Fiscalia va distribuir aquest dilluns després que el fiscal general de l’Estat anunciés les querelles en una compareixença sense preguntes. A les metadades del document apareixia com a autor del text el cap de la Secretaria Tècnica de la Fiscalia General de l’Estat, José Miguel de la Rosa. 

A presó, els micròfons

"Tots a la presó". Això és el que va dir el tècnic de so de la Fiscalia mentre comprovava si el micròfon amb el que el Fiscal José Manuel Maza havia d'anunciar les querelles contra el Govern i els membres sobiranistes de la Mesa funcionava bé.

Durant la compareixença del Fiscal d'aquest dilluns hi va haver una altra declaració d'intencions contra Catalunya, el títol per a l'arxiu informàtic de la nota de premsa llegida per Maza: "Más dura será la caída".