L'expresident de la Generalitat i president del PDeCAT, Artur Mas, ha ratificat aquesta tarda la seva confiança "absoluta i total" amb l'extresorer de CDC Daniel Osàcar i ha qualificat de "pura invenció" les declaracions de Fèlix Millet i Jordi Montull. D'aquesta manera, Mas ha trencat el silenci sobre les acusacions dels exresponsables del Palau de la Música en el marc del judici del cas, on asseguraven que Convergència rebia comissions a canvi d’adjudicació d’obra pública.

Ho ha fet breument abans d'entrar en un acte d'Òmnium a l'Hospitalet de Llobregat, i ha defensat que Osàcar ha fet una declaració davant el jutge “molt clara i rotunda i honesta” respecte del presumpte finançament irregular de CDC, on ha assegurat que "s'ha mentit molt i malament". A parer de l’expresident, les declaracions de Fèlix Millet i Jordi Montull afirmant que Ferrovial feia donacions al Palau de la Música per finançar CDC a canvi d’adjudicació d’obra pública són una manera de protegir-se en el judici.

L'expresident ha justificat haver esperat fins avui per parlar, per poder conèixer totes les versions. Ara, un cop acabades les declaracions dels principals acusats i després de saber les seves versions, Mas ha lloat les paraules d'Osàcar davant del jutge i ha ratificat la "plena confiança, total i absoluta" amb l'extresorer del partit.

Segons Mas, les acusacions de Millet i Montull són una "pura invenció" i una "pura mentida" i ha assegurat que són "un intent de protegir-se d'alguna gent que necessita rebaixar les seves penes perquè es manifest que van estar robant diners del Palau".

Tot i aquesta negació categòrica, Mas compareixerà davant del Parlament per explicar-se sobre les suposades comissions de Convergència, després que aquest dijous tots els grups parlamentaris menys Junts pel Sí, hagin registrat una sol·licitud de compareixença. Tot i que la compareixença es donaria de totes formes, perquè ja té majoria, Junts pel Sí ha anunciat que també votarà a favor que l'expresident doni explicacions.

Osàcar ha negat aquest dijous les acusacions de Fèlix Millet, Jordi Montull i Gemma Montull, segons les quals CDC es va finançar irregularment a través del Palau de la Música. En la seva declaració, Osàcar ha afirmat que al judici del cas Palau "s'ha mentit i molt", i ha assegurat que ell anava al Palau "única i exclusivament" per "signar" els convenis entre la institució musical i la Fundació Trias Fargas, vinculada al partit i de la qual n'era administrador.

A més, ha explicat que el Palau pagava els convenis amb xecs nominatius, no pas en efectiu. Osàcar ha dit que no sap "res" en relació a obra pública i que als dos acusats de Ferrovial no els coneixia ni hi havia parlat "mai". Osàcar creu que les acusacions de Millet i Montull són "per justificar el desviament de diners cap a certes persones". El judici continua demà amb la declaració dels acusats de Ferrovial, que hauran de donar la seva versió dels fets.