L'expresident de la Generalitat Artur Mas ha defensat aquest divendres que els canvis fets públics pel president Carles Puigdemont són per "fer confiança i seguretat que les coses van molt de debó".

En el seu discurs de clausura de l'acte 'Catalonia's Referendum: a democratic debate', ha dit que ha treballat "de costat" aquestes modificacions al costat de Puigdemont, i ha expressat un reconeixement total als consellers que han deixat el càrrec: Jordi Baiget, Neus Munté, Meritxell Ruiz i Jordi Jané.

S'ha referit a ells com a estrets col·laboradors, treballadors molt bons i honestos que "han arribat fins on les seves condicions personals els han permès arribar", i ha demanat a la societat de donar suport als representants que donaran la cara fins a l'1 d'octubre perquè arribin a aquesta data amb fortalesa.

Ha començat el seu discurs amb un agraïment explícit a les persones que han deixat el Govern aquest divendres i al conseller Jordi Baiget, que ho va fer la passada setmana: "Els conec a tots bé", ha dit Mas, que ha assegurat que tots ells volen el referèndum i que votaran que sí, encara que el vot és secret.

Sobre els nous membres del Govern, ha assegurat que s'han pensat bé, i que no responen a decisions preses molt de pressa: "Van en la línia de fer confiança i seguretat que les coses van molt seriosament". "Hi ha molta gent compromesa perquè surti bé, hi ha molt talent de persones que han sortit de la seva zona de confort i que s'han mullat", ha ressaltat Mas.