L'expresident de la Generalitat Artur Mas ha respost aquesta tarda a la petició de l’acusació particular -formada per Manos Limpias i dos sindicats policials- pel judici de la consulta del 9-N. “Davant de l’escrit de la Fiscalia, vam entendre que ho deixaven a punt perquè algú altre demanés la pena de presó i no només la inhabilitació”, ha assegurat.

Mas també ha contrastat la situació d’immobilisme de la política espanyola davant del dret a decidir del poble de Catalunya i la via de judicialitzar el 9-N amb les propostes que surten de Catalunya. “La política es resol fent política”, ha assenyalat, en el mateix sentit que la conferència pronunciada pel president Carles Puigdemont aquest matí a Madrid i ha afegit que des de Catalunya “sempre hi ha una mà estesa, perquè cal una negociació civilitzada”.  

El president Mas ha assegurat que el 9-N va ser per a molts “l’essència de la democràcia, escoltant la gent que s’expressava de manera pacífica i cívica; mentre que per a uns altres va ser un gran pecat que ens situa a la via penal com si fóssim delinqüents”. El president Mas ho ha afirmat aquesta tarda en una atenció als mitjans de comunicació.