La mesa del Congrés dels Diputats ha rebutjat aquest dimarts una petició de compareixença del president del Tribunal de Comptes, Ramón Álvarez de Miranda, perquè expliqui el procés obert contra l’expresident de la Generalitat, Artur Mas, i els consellers Homs, Ortega i Rigau pel 9-N.

Malgrat que cap dels quatre ha estat condemnat per malversació de fons en els judicis per la consulta, el Tribunal de Comptes els ha obert un procés per responsabilitzar-los de la despesa d’aproximadament 5 milions d’euros del 9-N, que haurien de pagar de la seva butxaca.

El PDeCAT havia demanat la compareixença d’Álvarez de Miranda el mes de juliol, però no ha estat fins ara que la mesa ha abordat la qüestió. La mesa no admet la petició argumentant que la petició “versa sobre les actuacions que [el president del Tribunal de Comptes] du a terme en el marc de l’exercici de la seva funció d’enjudiciament comptable”, i “no correspon a les Corts Generals el control del Tribunal de Comptes en relació a aquesta funció jurisdiccional”.