Ha mort aquest diumenge, als 69 anys, l'exdelegada del govern a París, Maryse Olivé. Nascuda a Perpinyà el 1948, era llicenciada en Filologia Francesa i va ser directora de la Casa de la Generalitat a Perpinyà, regidora a Darnius i a Figueres (Alt Empordà). La representació a París s'ocupa de França i de Suïssa. 

La carrera d'Olivé s'havia fet a l'ensenyament i a la política, sempre amb CiU. Havia estat professora i directora del Lycée Anglo-Français de Figueres i de Balaguer, entre d’altres. L’any 2004 va ser candidata per Girona a les eleccions europees. Va ser regidora a Darnius (2003-2007), on era la responsable de Cultura. Anteriorment ho va ser a Figueres (1999-2003). També a Balaguer, a les primeres eleccions democràtiques (1979-1983), la primera regidora de la ciutat.

El 2004, Olivé es va incorporar a la delegació de la Generalitat a París com a delegada adjunta i el 2012 va assumir-ne la titularitat en substitució de Miquel Vila Regard.

L'agost del 2014 va plegar al·legant motius personals. En la seva carta de renúncia, explicava que "els dies no són iguals ni les hores coincideixen, i després de moltes hores i molts dies, ha arribat el moment de jubilar-me. El dia 8 de setembre faré 66 anys, amb un llarg temps de treball, de dedicació i també de bon fer". La va substituir el periodista Martí Anglada.

El president Carles Puigdemont ha lamentat aquest traspàs i ha mostrat el seu agraïment per la feina d'Olivé a la delegació de París.