El vicesecretari de Política Social i Sectorial del PP, Javier Maroto, ha criticat al PSC per no haver-se sumat a l'estratègia del PP i Ciutadans a les eleccions del 21-D. Aquestes declaracions davant dels mitjans les ha fet a València, en un acte convocat pel PP valencià sobre el "Pacte per les Llibertats Educatives".

Maroto ha afirmat que era "molt trist" que el PSC no volgués "compartir projecte" amb aquestes dues forces i que prefereixi "pactar primer amb la dreta nacionalista d'Unió i, després de les eleccions de desembre, amb Junqueras (líder d'ERC) i amb Podemos". Maroto ha criticat que el líder socialista Miquel Iceta no vegi possible un projecte conjunt amb el PP i Ciutadans i que no cregui que és la solució per als "problemes de Catalunya". Ha afirmat estar escandalitzat per les declaracions d'Iceta, que segons ell "posen els pèls de punta".

El dirigent popular ha valorat molt negativament la incorporació dels líders de l'antiga Unió Democràtica de Catalunya, com Ramon Espadaler, a les llistes del PSC, i ha considerat que és una cosa "molt trista per a la coherència de molts catalans no independentistes, que veuen aquesta reacció en un partit que no hauria d'actuar així.