El vicesecretari de Política Social i Sectorial del PP, Javier Maroto, ha assegurat que "el procés independentista és la pitjor solució per als problemes dels catalans". Ho ha dit a l'acte de la campanya "La Catalunya valenta" a Badalona. Maroto ha lamentat que alguns dirigents de la Generalitat creguin que "la independència és la recepta màgica" i l'ha titllat de "solució fàcil i populista que enganya molts catalans de bona fe".

A la presentació d'aquesta nova campanya dels populars, en què també ha participat el president del PP Català, Xavier García Albiol, Maroto ha defensat que el procés independentista que la Generalitat vol dur a terme "és negatiu per als catalans i per al conjunt d'Espanya".

A partir d'aquí, el vicesecretari ha donat una sèrie d'arguments que, segons ell, justifiquen la seva posició contra la independència. "Es pot argumentar des de les dades econòmiques i des de les xifres, però també s'ha d'argumentar des del cor. Aquesta campanya vol demostrar que es pot mantenir un sentiment d'identitat catalana combinada amb l'espanyola", són algunes de les explicacions que ha donat Maroto. 

"El Barça s'ha fet un gol en porta pròpia "

Maroto no ha deixat escapar l'oportunitat de fer una valoració sobre la notícia que el Barça s'adhereixi al Pacte Nacional pel Referèndum. Ha advertit que la directiva del FC Barcelona "s'ha fet un gol en porta pròpia" quan ha mostrat el suport a un referèndum pactat sobre la independència de Catalunya, i ha comès "el mateix error" del Govern de creure "que tots pensen com ells".

"En nom de moltes altres persones, em pregunto: és que no hi ha milers de seguidors del Barça que no se senten independentistes?", ha conclòs el popular.