"Si s'ha produït aquesta actuació és perquè al darrere hi ha fonament". Aquesta ha estat la declaració que ha fet el ministre de Justícia en funcions, Rafael Catalá, quan ha conegut la notícia de la detenció de l'expresident de BanestoMario Conde, mentre protagonitzava un esmorzar informatiu d'Europa Press. Ha remarcat que l'Estat lluita contra la corrupció "sigui qui sigui".

Catalá, que ha confessat no tenir la informació suficient del cas, ha expressat el "màxim respecte" a les forces de seguretat de l'Estat, que hauran "d'aclarir" les circumstàncies de l'afer. 

La portaveu del PP a Madrid, Esperanza Aguirre, ha continuat en la línia de Catalá assegurant que "quan detenen algú, deu ser perquè hi ha indicis molt seriosos que s'han comès delictes".

El ministre d'Interior en funcions, Jorge Fernández Díaz, tampoc no té gaire informació perquè les diligències són secretes, però sí que ha volgut posar de manifest que la detenció demostra que "les institucions de l'Estat són eficaces i actuen per lluitar contra la corrupció, vingui de qui vingui".

Patriota de polsera

"Ens va estafar amb Banesto i en paguem els plats trencats", ha exposat el líder de PodemosPablo Iglesias, al seu compte de Twitter, i ha aprofitat per titllar l'exbanquer de "patriota de polsera".

C's no s'ha posicionat al respecte, però han corregut per les xarxes uns tuits que va fer l'actual portaveu del partit a l'assemblea de Madrid, Ignacio Aguado, en què el 2012 deia que Mario Conde ja ha pagat la seva part i qüestionava a l'actual presidenta de la comissió dels Drets Humans al Parlament Europeu, Elena Valenciano, si els socialistes ja han pagat "per com ens vau deixar el país".