"El govern té una posició clara: no es farà un referèndum que pretengui liquidar la sobirania nacional i la igualtat dels espanyols". Així s'ha expressat aquesta tarda el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, en una roda de premsa acompanyat del primer ministre d'Irlanda, Enda Kenny, amb qui s'havia reunit unes hores abans per abordar la situació entre els dos països.

Rajoy ha assegurat que no dóna per fracassat el diàleg amb Catalunya, i ha assegurat que no se'n cansarà. Per aquest motiu, ha volgut tornar a emplaçar al president Carles Puigdemont a assistir a la Conferència de Presidents autonòmics, per poder parlar de temes "que importen al conjunt dels espanyols". Rajoy ha assegurat que en aquesta reunió on hi ha citats tots els presidents autonòmics, es parlarà de benestar, educació, sanitat i finançament autonòmic. En aquest sentit, Rajoy ha dit que es pot parlar "de tot", això sí, en cap cas del referèndum

Pel que fa a la reunió que ha de mantenir amb el president de la Generalitat, i que avui Puigdemont ha assegurat que serà abans que acabi el mes, Rajoy ha dit que "hi ha un diàleg fluid" i que "no hi haurà problema a veure’ns en les pròximes dates". "Podrem parlar de tot", ha dit Rajoy, des d'una posició "raonable i sensata", cosa que exclou el referèndum.