Mariano Rajoy no sabia res del cas que ha esquitxat, de nou, el govern del PP, o almenys això diu ell. Així ho ha assegurat avui a Onda Cero on, desvinculant-se de la qüestió, ha mirat cap a una altra banda i ha insistit que "governi la llista més votada".

El president en funcions ha assegurat que fins que ahir no va parlar amb Jorge Fernández Díaz no tenia "ni idea" que el ministre de l'Interior en funcions i el director de l'Oficina Antifrau de Catalunya, Daniel De Alfonso, s'haguessin reunit.

Això sí. Rajoy no s'ha pogut estar de provar d'exculpar els seus posant de manifest que ni ha llegit ni escoltat les converses entre Jorge Fernández i De Alfonso perquè es tracta de "dues persones que parlen de temes de la seva competència".

I aquí s'ha acabat la qüestió. El candidat popular a la Moncloa ha donat el tema per tancat posant sobre la taula que "el director d'aquesta oficina va demanar veure el ministre per informar-lo de les investigacions en marxa, és tot el que sé i punt" i afirmant que "no tinc res més a dir".

És curiós, si més no, que tant el Twitter del mateix PP com el de Rajoy no han transcrit aquesta part de l'entrevista, com ho fan sempre quan el president espanyol en funcions és entrevistat en una ràdio o televisió.

Més tard, amb la mirada a l'infinit viatjant en el tramvia de Sóller, a Mallorca, Rajoy ha sortit en defensa del seu ministre de l'Interior en funcions i s'ha queixat que "es vol muntar un pollastre d'un problema que no existeix".