Dos mesos després de les eleccions del 20D, el president en funcions del Govern espanyol, Mariano Rajoy, no es mou del seu plantejament i continua insistint a formar la gran coalició. Així, ha tornat a fer una crida aquest matí al programa Espejo Público d'Antena3 al PSOE i Ciutadans, per constituir el pacte i ha tornat a repetir que els tres partits "coincidim ens els grans temes".

Realista, però, Rajoy ha reiterat que el més probable és que hi hagi noves eleccions generals i ha carregat contra els socialistes posant de manifest que "el PSOE no vol pactar amb el PP perquè consideren que amb 90 escons poden governar Espanya".

"C's no pot fer president Pedro Sánchez ni nosaltres perquè no té vots suficients", ha recordat, i també ha carregat contra el pacte PSOE-C's per la reforma exprés de la Constitució perquè, al seu parer, "no és un pacte d’investidura, ni tampoc és un pacte de govern".

"Em sembla fort que C’s no s’acontenti amb donar la presidència al PSOE i acabi pactant amb Podemos", ha afegit.

Tornar a la investidura

En cas que el pacte proposat ahir per Ciutadans i ratificat pel PSOE no tirés endavant, Rajoy ha corroborat que es tornarà a presentar a la investidura, sempre i quan sigui proposat pel Rei.

D'aquesta manera intentarà governar amb l'acord que va proposar al principi, el de la gran coalició i, per això, ha deixat clar que no té previst renunciar. "Tinc un compromís i sóc el cap del partit que va guanyar", ha dit.

Sobre el pacte, Rajoy ha revelat que està en contra de l'abolició de les diputacions perquè "són les institucions més sanejades d’Espanya", i s'ha mostrat disposat a parlar de la suspensió dels aforaments, tot i que "aquest no és el tema", i que el seu interès principal són l'ocupació i les pensions.