Manuela Velacoracho, mare d’un dels assaltants del centre cultural Blanquerna, Pedro Chaparro, va aparèixer durant aquest dilluns a la COPE -al matí- i a 13TV - al vespre- per defensar el seu fill i demanar que es retiri la sentència ferma de presó de 4 anys que el Tribunal Suprem li ha dictat.

La dona defensa en tot moment que “no hi va haver violència” en l’assalt dels encausats a la celebració de la Generalitat de la Diada a Madrid l’any 2013. “Les imatges demostren que no hi ha violència per part dels joves”, argumenta la dona a la COPE, que assegura que només es llança un micròfon a terra i una bandera estelada que “com que no és constitucional, no fa mal a la Constitució” -tot i que, en realitat, es pot veure que es tractava d’una senyera-.

En canvi, assenyala que els “únics que actuen amb violència són els assistents”, referint-se concretament l’exdiputat de CiU Josep Sánchez Llibre. “Ho entenc, tenia por, el disculpo”, l'excusa la dona.

"Només expressaven els seus sentiments per Espanya"

Velacoracho, a banda d’explicar el seu testimoni, també ha escrit una carta al Suprem (minut 2:48) demanant als seus magistrats que “es posin la bena de la Justícia als ulls i escoltin la veu de la seva consciència” sense “posar banderes a la balança”.

La dona es mostra “perplexa i confosa” davant el fet que els assaltants siguin condemnats a 4 anys de presó “només per expressar els seus sentiments per la unitat d’Espanya”. Davant d’aquesta “condemna excessiva”, alguns dels tertulians de la COPE li recomanen que vagi al Tribunal dels Drets Humans d’Estrasburg.