L'antropòleg i militant comunista Manuel Delgado ha escrit un text colpidor a l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, en el qual lamenta que no hagi facilitat el referèndum de l'1 d'octubre a Barcelona el dia després que la fiscalia hagi anunciat que citarà als alcaldes de pobles de l'AMI. "Em poso trist. M'hagués agradat molt sentir-me orgullós d'haver estat amic teu", ha explicat en el text.

El post de Delgado comença amb una experiència compartida amb Colau. "Te'n recordes? Em vas trucar per dir-me que m'havien denunciat i que em cridarien a declarar a comissaria", explica Manuel Delgado, que se situa al març de 2007.

Acte seguit, l'antropòleg explica que ho va passar molt malament davant la possibilitat de perdre el seu càrrec de funcionari per una inhabilitació, una situació que relaciona amb la no implicació de Colau amb l'1-O. "No m'alegro que t'hagin cridat a declarar avui", exposa Delgado, que assegura "estar trist" i lamenta no poder-se "sentir orgullós d'haver estat amic" de l'alcaldessa.