Després de la detenció del líder de Manos LimpiasMiguel Bernad, per col·laborar en diferents coaccions a entitats bancàries fa gairebé dues setmanes, avui l'advocat que representa el sindicat en el cas Pujol, Sebastián de Juan, ha anunciat que no es personarà més a l'Audiència Nacional per dues raons. La primera és que no té les instruccions del seu client, i la segona és que no disposa dels 20.000 euros de la fiança que se li va imposar per exercir l'acusació popular en el procediment que investiga l'expresident de la Generalitat i la seva família.

Serà complicat que el sindicat designi un altre advocat pel cas Pujol perquè Bernad només és el secretari d'organització de l'entitat i no té facultats per signar el canvi. Fins fa poc, prenia les decisions amb el president del sindicat, Francisco Jimenez, i el seu vicepresident, Manuel Linares, però va perdre el poder que li havien concedit amb les signatures amb la mort dels dos membres de la presidència. Un va morir el febrer, i l'altre el març. D'acord amb els estatuts del sindicat, caldria convocar una assemblea general que triés una nova junta directiva.

"Aprofitant que el cas anirà ara a l'Audiència, no em personaré a Madrid", ha declarat de Juan a l'ABC, tot i que ha confirmat que continuarà exercint de defensa de Virginia López Negrete, imputada per una presumpta apropiació indeguda de 109.600 euros del sindicat juntament amb Bernad. 

Sense Manos Limpias, el cas Pujol es queda sense acusació popular, ja que UPyD també va deixar la causa després de la derrota del 20-D, quan es van quedar fora del Congrés.