1. "Gestos per a un acord"

"Hi haurà un acord i serà abans de les espanyoles". Aquesta és la sentència dita aquest dijous per part d'un dels estrategues de la CUP a El Nacional en les negociacions amb JxSí. Per la seva banda, una de les veus més escoltades dins JxSí i membre d'una de les Taules de Treball amb els cupaires, assegura que "només veu gestos per part de la CUP encaminats a tenir un acord". "Hem de recordar que ERC va estar 12 mesos assegurant que no hi hauria llista conjunta a les plebiscitàries... i mira", afegeix la mateixa font just després d'acabar una sessió de treball amb la CUP.

2. La lliçó d'Ibarretxe

L'exlehendakari Juan José Ibarretxe  creu que "bufen vents a favor del dret a decidir" i que la solució només està "a les mans" dels catalans, de manera que el procés sobiranista, segons el seu parer, "només descarrilarà" si ho fa dins de Catalunya, no per "les amenaces" que vinguin de l'Estat". En una conferència a Vic celebrada aquest dijous, Ibarretxe va pregar: "tingueu cura de la unió entre el vagó institucional i el social" i  "eviteu disputes que separin" als independentistes. "El procés sobiranista a Catalunya és un referent per a Euskadi", assegura l'exidirigent del PNB, ara dedicat a l'activitat acadèmica.

3. Reunió a Palau

Dijous a la tarda, mentre la tendència era seguir amb fruïció el debat dels magistrats del TC, al Palau de la Generalitat s'hi va celebrar una reunió. Els dirigents de JxSí i de CDC van rebre "instruccions" del mateix President per tal d'encarrilar les darreres negociacions ple ple d'investidura.

4. Tensa Mesa i Junta de Portaveus

Inèdita Junta de Portaveus aquest dimarts al Parlament. El portaveu de Ciutadans, Carlos Carrizosa, va advertir els sobiranistes dels delictes en què incorrerien en cas de convocar el ple de la desconnexió. "Esteu avisats! I a més ho esteu fent a sabiendas!", va avisar Carrizosa després de llegir-los en veu alta els possibles delictes que cometien els representants de la sobirania.

5. Fernández Díaz preocupa als Mossos

Membres de les unitats d'informació i de recursos operatius no han amagat al conseller d'Interior, Jordi Jané, la seva preocupació pel suposat "Pla de Contingència" que va anunciar el ministre del ram Jorge Fernàndez Díaz, en cas que la resolució de la desconnexió tiri endavant. L'increment d'unitats del Cos Nacional de Policia i de la Guàrdia Civil desplegades a Catalunya preocupa els Mossos, que veuen prou capacitat operativa d'aquestes forces a Catalunya per controlar de forma immediata punts vitals de l'estructura institucional catalana.

6. Reagrupament es reiventa

"Vam crear el partit perquè CDC no volia entrar en l'independentisme i perquè ERC va aparcar l'independentisme, ara això ha donat la volta com un mitjó i hem de pensar què hem de fer com a partit". Aquesta era la reflexió a El Nacional d'Ignasi Planas, president de Reagrupament, abans de celebrar una reunió amb el cap de campanya de CDC a les eleccions espanyoles, Jordi Cuminal, amb qui concorreran el 20D.

7. C's recupera el Plan Hidrológico Nacional

El programa electoral de Ciutadans inclourà la recuperació del "Plan Hidrológico Nacional" que va sollevar les Terres de l'Ebre, en el darrer govern de José Maria Aznar. "Ha de ser un Pla que deixi clar que l'aigua és de tots i per a tots", va assegurar Rivera en un míting a Cartagena dimecres d'aquesta setmana.

8. Xuclà, Bel i Postius, cap a Madrid amb CDC

CDC enllesteix en les darreres hores les llistes per el 20D. Més enllà de Francesc Homs i Carles Campuzano en la llista per Barcelona, CDC preveu que Ferran Bel, per Tarragona; Toni Postius apunta per Lleida, n'és regidor a l'ajuntament; i Jordi Xuclà per Girona.

9. Mani de funcionaris del CSIF contra el procés

El sindicat de funcionaris CSIF ha convocat per a aquest divendres a Barcelona una manifestació d'empleats públics de la Generalitat "en defensa de la Constitució i l'Estatut davant el procés sobiranista".

10. SCC no omple Sant Jaume

Unes 1.500 persones es van manifestar aquest dijous al vespre a la Plaça Sant Jaume convocades "silenciosament" per l'entitat unionista Societat Civil Catalana, protestaven per la proposta de resolució de Junts pel Sí i la CUP, que, segons SCC, "trenca" l'autogovern i l'Estat de dret.

11. Bufetada del  TSJC a Manos Limpias

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha acordat arxivar la querella per rebel·lió i sedició que Manos Limpias va presentar contra el president de la Generalitat, Artur Mas. Els magistrats descarten que Mas esperoni un "aixecament violent i públic" .

12. EUiA, emprenyada amb els companys

El coordinador general d'EUiA, Joan Josep Nuet, ha carregat aquest dijous contra Podem, BCN en Comú i ICV pel to i les formes de la negociació per la "confluència d'esquerres per a les espanyoles".  “La militància d’EUiA de forma majoritària vol un acord. Un 55,7% aposta perquè hi hagi un acord. Ara bé, hi ha un 43,3% que no vol cap acord, que estan cansats, emprenyats de que es puguin estar reproduint alguns dels errors greus que es van cometre en la negociació de Catalunya Sí Que es Pot”, ha assenyalat Nuet visiblement enutjat.

13. Querella contra Felip VI i Joan Carles I per franquistes

Un ciutadà argentí, Diego Arcos, ha presentat una denúncia al Jutjat Número 1 de Benos Aires, Argentina, contra l'actual rei espanyol Felip VI i el seu pare Joan Carles. La denúncia els acusa de crims com ara terrorisme d'Estat, genocidi i persecució per ser una continuïtat del franquisme.

Denúncia

14. El 01714 de La Grossa de Cap d'Any es ven a Cervera

La secretària d’Hisenda, Elsa Artadi, ha anunciat avui al programa “Divendres” de TV3 que els 100 bitllets del número 01714 es vendran a l’estanc número 2 de Cervera. Aquest establiment ha estat agraciat en el sorteig que s’ha fet entre els venedors de La Grossa que van realitzar una comanda entre el 19 i el 30 d’octubre.

15. Estranyes maniobres militars

Dimarts i dimecres, tropes d'infanteria de l'Exèrcit espanyol han estat fent maniobres a Castelló de Farfanya, a la Noguera, i al cim La Mola, dins el terme de Terrassa, on, segons el diari La Torre del Palau, van entrar al restaurant del cim per anar al lavabo. Dues accions que han fet parar l'orella als veïns i als partits polítics de cada zona per l'estranyesa d'aquestes maniobres.

16. Postres de Músic

Judith Antequera, un dels rostres més coneguts del 3/24, ha canviat de look. Davant l'esclat de joia dels televidents amb el seu nou estil de cabell, Antequera s'ha tret mèrit i els ha atorgat a dues perruqueres de TV3, Cristina Rin i Sílvia Arenós.