Societat Civil Catalana (SCC) ha convocat una manifestació pel diumenge 26 de febrer a Barcelona "en defensa de la democràcia" i han denunciat que les declaracions del jutge i exsenador Santi Vidal a la Fiscalia General de l'Estat per poder ser constitutives dels delictes de desobediència i prevaricació, malversació de fons públics i contra la intimitat i la llibertat ideològica.

En l'escrit de la denúncia, manifesten que altres alts càrrecs del Govern podrien estar relacionats amb aquests presumptes delictes, com el president de la Generalitat, Carles Puigdemont; el conseller de Justícia, Carles Mundó; el secretari d'Hisenda, Lluís Salvadó, i el director de l'Institut d'Estudis de l'Autogovern (IEA) i expresident del Consell per a la Transició Nacional, Carles Viver i Pi-Sunyer.

L'organització també ha denunciat els fets a l'Autoritat Catalana i a l'Agència Espanyola de Protecció de Dades. Entre altres manifestacions, Vidal va afirmar que la Generalitat hauria obtingut les dades fiscals dels catalans vulnerant la Llei de Protecció de Dades.