La plataforma ¿Hablamos? ha convocat aquest dissabte a les 12 del migdia una manifestació davant de la seu de l’Ajuntament de Madrid, al Palau de Cibeles, i demana que es pengin llençols blancs als balcons. Es pretén que aquesta acció es repeteixi a tots els ajuntaments de l'Estat.

El manifest de la formació arrenca defensant que “Espanya és un país millor que els seus governants” i fa una crida a la intervenció de la societat per evitar que el país esdevingui “un en el que sigui difícil parlar”.

“Tota la ciutadania hem de donar un pas endavant i sortir dissabte amb roba blanca o llaços i pancartes blanques” per mostrar que no vol ser utilitzada o enfrontada. “Som molts més i això no ho resolen ells [els polítics], sinó la gent, el diàleg i la convivència” recull el text de ¿Hablamos?

Sentiments de ràbia i tristesa

El manifest continua apuntant que en els darrers dies hi ha hagut sentiments de “ràbia i tristesa” per situacions causades per “dirigents irresponsables que ni escolten ni parlen”. “Com a ciutadans hem de negar-nos a que ens fiquin en un carreró sense sortida. No en el nostre nom”, destaquen.

“És hora que estem junts per mostrar-los que han estat incapaços i irresponsables, i que existeix una altra manera de fer les coses, sense blocs ni bloquejos. Hem d’apostar per la via del diàleg, pel respecte i l’enteniment. Som molts i moltes, som diversos, som respectuosos, i sobretot, volem un país millor i no infinitament pitjor”, recull el manifest.

El text finalitza: “en lloc d’aixecar murs, necessitem un llenç en blanc per construir en comú un país on capiguem tots i totes. Espanya és un país millor que els seus governants. Parlem?”