Una concentració de grups d'extrema dreta ha reunit unes 400 persones amb banderes espanyoles i senyeres a les portes de la seu de l'ANC al carrer Marina de Barcelona aquest divendres a la tarda. Els manifestants criden consignes com "No nos engañan Catalunya es España" o "Yo soy español, español". Des d'un megàfon, cridaven "Secesión kaput" i han encès bengales vermelles. La convocatòria ha estat organitzada pel grup neofeixista Democracia Nacional.

Diverses dotacions de Mossos antidisturbis han arribat al lloc per evitar enfrontaments entre els congregats unionistes d'alguns representants independentistes que també hi havia a fora de la seu. La concentració ha obligat a tallar el carrer Marina. 

concentracio extrema dreta seu anc - victor anitch

Víctor Antich

Els independentistes que eren allà, han girat l'esquena -literalment- a les escridassades dels manifestants, han cantat la ja tradicional cançó "Passi-ho bé" i han marxat.

concentracio extrema dreta seu anc - victor anitch

Víctor Antich

Posteriorment, els manifestants s'han dirigit cap a la caserna de la Guàrdia Civil de Travessera de Gràcia. Pel camí, hi ha hagut un incident amb la conductora d'un cotxe, que els ultres han insultat i escopit.

Al cartell de convocatòria, acusava l'ANC de "renegats ben pagats" i animava a anar a "dir-los-ho a la cara":