Unes 200 persones s'han concentrat aquest dilluns a la plaça de l'Ajuntament de Celrà (Gironès) en contra de les marxes militars que s'han fet aquest dilluns als voltants de la localitat, i que des del consistori consideren una "provocació", perquè s'han fet en un municipi que va aprovar una moció on es declarava contrari a l'Exèrcit, i una "irresponsabilitat" perquè consideren que s'han realitzat a prop del nucli urbà.

L'alcalde de Celrà, Dani Cornellà, ha advertit que "no descarta" portar l'activitat dels soldats als tribunals, tot i que "no hi confien", i aposta per crear una xarxa de municipis antimilitaristes arreu de Catalunya. A la concentració hi ha assistit, entre d'altres, la diputada de la CUP al Parlament, Gabriela Serra, i el diputat de Junts pel Sí, Roger Torrent.

Jxsí i CUP se sumen a una concentració

El diputat al Parlament i alcalde de Sarrià de Ter, Roger Torrent (Jxsí), ha qualificat d'"irresponsabilitat" que l'Exèrcit hagi programat aquests exercicis en un espai "molt usat per la ciutadania", en referència a l'espai pròxim al Castell de Sant Miquel. Torrent ha recordat que Celrà i Girona tenen aprovades mocions que neguen a les Forces Armades la possibilitat de realitzar maniobres als seus termes municipals i ha considerat que "s'hauria de respectar la voluntat popular".

La diputada de la CUP al Parlament Gabriela Serra, que també s'ha sumat a la concentració de Celrà, ha qualificat d'"acte de dissidència amb les pràctiques que l'Exèrcit espanyol realitza en aquesta zona".

Serra ha recordat que la seva formació va presentar una interpel·lació i una moció parlamentària que reclamava el retorn del patrimoni militar a Catalunya, que les Forces Armades no poguessin participar en fires com les de l'Educació o que es prohibissin les maniobres militars en espais forestals com Collserola, l'Albera o Montserrat. "Des d'aleshores, l'Exèrcit ha respost amb una actitud provocadora augmentant les pràctiques que realitzaven en periodicitat i en nombre de persones que hi participen, així com en exposició d'armament que utilitzen", ha afegit la diputada.

Ja aquest matí diversos ciutadans havien participat en dues marxes, una amb origen a Celrà i l'altra a Girona, que s'han acabat unint al castell de Sant Miquel, situat al Massís de les Gavarres, per mostrar el seu rebuig a les marxes.