La policia belga s'ha vist obligada a fer un canvi de recorregut de la manifestació "Desperta, Europa" per la quantitat de gent que s'ha plantat a Brussel·les per exigir l'alliberament dels presos polítics, fer costat al president Carles Puigdemont i els consellers i reclamar democràcia.

L’entrada del parc del Cinquantenari on inicialment havia de començar la manifestació ‘Desperta, Europa’ convocada per l’ANC i Òmnium és massa petita per deixar passar amb seguretat tots els manifestants i finalment l’inici del recorregut s’ha hagut de traslladar a l’altre extrem del parc, precisament a l’accés més proper a les institucions europees. La capçalera amb els dirigents i representants polítics que participen en la mobilització també s’ha hagut de moure a aquest punt per raons de seguretat.

Abans, el recorregut era aquest:

L’afluència de manifestants també ha obligat a tancar l’estació de tren i metro de Schumann, davant de les seus de la Comissió Europea i del Consell Europeu, i els usuaris són desviats a les parades de Maelbeek i Merode. La policia belga ha restringit el trànsit tallant molts carrers del districte comunitari, hi ha prohibit l’aparcament i ha recomanat evitar agafar el cotxe.