Més de 40 organitzacions catalanes entre entitats, sindicats i partits polítics es manifestaran de forma unitària el 29 de maig en contra el Tribunal Constitucional i els recursos que el govern espanyol hi ha presentat per frenar les lleis impulsades per la Generalitat com ara la d'emergència social i d'igualtat. 

El president de la Confederació d'Associacions de Veïns de Catalunya (CONFAVC), Jordi Giró, avançava aquest dijous que la manifestació portarà el lema de Els drets no se suspenen i que té una voluntat propositiva. El "buidat de competències del Parlament de Catalunya, l'increment alarmant de la pobresa i desigualtats socials i la falta d'instruments per combatre-la" són d'altres dels motius, segons Giró per sortir a manifestar-se el proper diumenge. 

Entre les entitats que participen es troba l'ANC, Òmnium i Súmate i estan pendents de confirmar la FAPAC i la PAH. De la banda política, assistiran tots els partits, CDC, ERC, PSC, ICV i la CUP, excepte PP i C's.

De fet, el secretari general d'UGT de Catalunya, Camil Ros, opina que existeixen matisos entre tots els participants de la marxa, però que s'ha aconseguit ajuntar "una gran suma plural en defensa de la gent més vulnerable". Els convocants esperen que la gran manifestació del 29-M serveixi per donar un "toc d'atenció al Govern del PP", ja que reivindicarà el treball digne, els drets socials i la democràcia real.

També pel secretari general de CC.OO. de Catalunya, Joan Carles Gallego, "era necessari organitzar una resposta social". A més, el president d'Òmnium, Jordi Cuixart, feia una crida a la participació, afirmant que Catalunya viu una situació d'emergència social i ha assegurat que l'Estat qüestiona constantment els drets bàsics mentre "entreté amb les estelades".