El malestar al PSC per la repressió contra el referèndum no ha fet més que créixer amb el missatge del Rei en què va acusar el Govern de situar-se al marge de la llei sense fer cap al·lusió a la violència de les forces policials contra els ciutadans que intentaven votar.

L'alcaldessa de l'Hospitalet de Llobregat, Núria Marín, va mostrar el descontentament per la resposta del rei. "Esperàvem més", assegura, a més de confessar-se: "preocupada, molt preocupada"

L'alcalde de Castellar del Vallès, Ignasi Giménez, va replicar el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, per denunciar l'assetjament intolerable que pateix la població civil i reclamar que el PSOE presenti una moció de censura.

El tuit de l'alcalde de Castellar del Vallès va ser repiulat pel responsable del consistori d'Esparraguera que, a més, fa publicar dimarts una entrada al Facebook en què denunciava la "violència gratuïta" i "totalment injustificada". "Contra la violència hem d'estar-hi tots junts, sense exclusions", reclamava.

També l'eurodiputat dels socialistes catalans Javi López ha lamentat el discurs del Rei, que descriu com una "oportunitat perduda".

A Sant Carles de la Ràpita, la resposta del PSC li ha fet perdre una regidora al grup municipal. La regidora de Governació, Conxi Vizcarro, ha abandonat el grup socialista, del qual formava part com a indepedent, arran la reacció del PSC davant la carregada de la Guàrdia Civil que va deixar 84 ferits en aquesta població. No obstant, Vizcarro mantindrà la responsabilitat dins del govern municipal, que encapçala ERC.

A Vic, l'únic regidor que tenia el PSC, Benjamí Dòniga, ha passat a ser no-adscrit, si bé la crisi és anterior a l'1-O. Els socialistes s'han quedat sense representació a la ciutat.