Demòcrates, els democristians independentistes, ha rebut amb malestar la decisió del Ministeri de l'Interior de desestimar el recurs presentat pel seu líder, Toni Castellà, contra el registre de la marca del PDeCAT i la utilització de l’etiqueta Partit Demòcrata per identificar la formació que lidera Marta Pascal, tal com ha revelat El Nacional.

Demòcrates assenyala en un comunicat que "la resolució es refereix estrictament a la utilització del logotip, no al nom del partit" i, per això, declara la seva "sorpresa" davant "el canvi de criteri del ministeri, no havent admès el registre del nom i sí del logo".

La formació de Castellà, escindida de la desapareguda Unió Democràtica, es mostra igualment crítica amb el PDeCAT, insinuant que l'actitud del Ministeri s'explica per la posició dels postconvergents en diversos assumptes al Congrés. "Esperem que no tingui res a veure amb l'abstenció a la moció de censura a Rajoy, ni la votació favorable al decret d'estibadors, ni a la votació favorable a la mesa del Congrés, que és quan vam plantejar el recurs", remarquen.

A més, apunten que el Ministeri de l'Interior desestima el recurs perquè es declara incompetent i els dirigeix a la via judicial per resoldre el plet.