El coordinador general del PP, Fernando Martinez-Maillo, ha afirmat avui que el PP sempre estarà amb Catalunya, a diferència de Carles Puigdemont, que se'n va de "tiberis per Brussel·les", però que "tard o d'hora" també haurà de respondre davant la Justícia espanyola.

Maillo ha al·ludit a Santa Coloma de Gramenet al sopar que va mantenir dijous passat Puigdemont i la resta de membres del Govern fugit a Bèlgica amb el polític flamenc Lorin Parys i la foto del qual publiquen diversos mitjans.

"Se'n van de tiberi per Brussel·les quan tenen els seus companys a la presó", ha criticat el dirigent popular, que ha insistit que "aquell, el dels tiberis, també haurà de respondre davant la Justícia tard o d'hora".

Ha defensat l'aplicació de l'article 155 de la Constitució i ha dit que, encara que el Govern de Mariano Rajoy no hagués comptat amb el suport d'altres partits, l'hauria aplicat igualment, perquè "davant una situació extrema no caben mitges tintes".

"Un partit que no ha fugit"

A diferència d'altres, "aquí hi ha un partit que no ha fugit", que "ha estat aquí sempre al costat de tots els catalans, especialment els constitucionalistes", ha ressaltat Maillo, que ha volgut posar èmfasi en el fet que al final qui va prendre la decisió d'aplicar el 155 va ser el PP i Mariano Rajoy.

El coordinador general dels populars també ha criticat les declaracions d'ahir de la secretària general d'ERC, Marta Rovira, sobre que el Govern espanyol els va amenaçar amb "morts als carrers".

Per al coordinador general del PP, l'escalada d'"exabruptes" i la "barroera suma de mentides" dels secessionistes contra el Govern espanyol va en augment i amb Rovira ha arribat a "un nivell desconegut". Les seves paraules "inqualificables" només desqualifiquen la dirigent d'ERC com a persona i com a política, ha assenyalat Maillo.