L'estrella de Josep Piqué torna a lluir (o no). El columnista Federico Jiménez Losantos ha proposat que torni a ocupar el ministeri d'Afers Exteriors en substitució de l'actual titular, Alfonso Dastis. En la seva columna de El Mundo d'aquest dilluns, Losantos carrega un cop més contra Mariano Rajoy —encara que recomana donar-li suport— i demana la substitució de la vicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría perquè "el seu diàleg ha estat un desastre i les seves televisions són la rereguarda" de la independència, en al·lusió, sobretot, a La Sexta.

Losantos es fa ressò de la inquietud dels sectors espanyolistes que fa dues setmanes s'han escandalitzat perquè l'independentisme té bona recepció i influència a l'exterior. Aquests dies passats, mèdia espanyols de relleu han publicat cròniques i informes en to indignat, on destaquen aquella situació i critiquen el ministeri d'Exteriors i la diplomàcia espanyola per "inacció" i deixar-se treure el pa del cistell.

El columnista també aprofita per enviar un missatge a les seves dues bèsties negres del món de la comunicació a Catalunya. La independència, que ell sempre anomena "el Golpe", en majúscula, "no s'aturarà per [Jaume] Roures, [el president de Mediapro] i [Javier] Godó, [l'editor de La Vanguardia]. Si Rajoy vol fer-ho, no serveixen els que, entestats a negar l'incendi, l'han propagat". L'entorn d'opinadors de Losantos (Ussía, Tertsch...) ja ha demanat més d'un cop que es retirin la Grandesa d'Espanya al Conde de Godó per "traïdor".