L’ANC convertirà Londres en la capital del procés cap a la independència els dies 5 i 6 de setembre, com a avantsala dels actes de la propera Diada.

En el marc de la ‘Setmana Catalana al món’, que l’Assemblea organitzarà en diferents ciutats del planeta per donar a conèixer Catalunya i el full de ruta independentista, Londres acollirà els actes més destacats, amb debats en català i anglès, protagonitzats per personalitats conegudes.

Imatge: ANC

El dilluns 5 de setembre els protagonistes seran polítics catalans, que debatran sobre el full de ruta i el referèndum sobre la independència. Els participants seran Marta Pascal (PDC), Sergi Sabrià (ERC), Mireia Boya (CUP), Antoni Castellà (Demòcrates) i Jaume Asens (Barcelona en Comú). A l’acte, que tindrà lloc al Cavendish Conference Centre a les 18:30, hi intervindrà també Liz Castro, com a representant de l'Assemblea.

Imatge: ANC

L’endemà serà el torn del debat amb ponents no catalans, i, per tant, en aquest cas serà en anglès, on es tractarà el procés sobiranista català dins el context de crisi econòmica, l’austeritat i la crisi de sobiranies arreu d'Europa i al Regne Unit. A l’acte hi intervindran Luke Stobart, periodista de The Guardian; Paul Preston, professor de la London School of Economics; David McDonald, tinent d’alcalde de Glasgow i membre de l’SNP; i Neil Davidson, professor de la Universitat de Glasgow.

El debat, que se celebrarà a la Friends House de la capital britànica, a les 19:00 del dia 6 del proper mes, també comptarà amb la presència de Liz Castro.

Imatge: Wikipedia

A més de Londres, la ‘Setmana Catalana al món’ que l’ANC celebrarà els dies previs a la Diada també passarà per París (4 de setembre), Zuric (6 de setembre), Madrid (7 de setembre), Bilbao (8 de setembre), Rotterdam (9 de setembre) i Nova York (10 de setembre).