A Lleida hi ha 35.000 catalans inscrits per participar en l'acte reivindicatiu de la Diada a la llera del riu Segre entre el Pont Vell i la passarel·la del Liceu Escolar. Hi ha 10 trams per a les 10 comarques que estan citades a la capital del Segrià i l'ANC i Òmnium creuen que es doblarà la participació dels inscrits fins ara i s'arribarà a les 70.000 persones.

Fins aquí vénen ciutadans del Segrià, la Noguera, el Pla d'Urgell, la Segarra, les Garrigues, el Pallars Jussà, la Vall d'Aran, el Pallars Sobirà i l'Alta Ribagorça.

Els Castellers de Lleida i els Margeners de Guissona aixecaran el batec que començarà a les 17:14 amb el repic de campanes des de la Seu Vella de Lleida.

Txe Arana és la mestra de cerimònies, ara mateix estan fent les proves de so i vídeo, que donaran pas a la lectura del manifest per part de Maria Barbal. Aquí a Lleida hi ha els consellers Jordi Baiget i Meritxell Serret, el diputat d'ERC Joan Tardà, el diputat de Junts pel Sí Lluís Llach i l'exdiputat de la CUP David Fernàndez.

El final de festa el posaran els Pastorets Rock, després del batec unànime que començarà quan arribi a Barcelona i acabarà simultàniament en les cinc ciutats. La festa, però, ha començat ja aquest matí a la fira d'Entitats als Camps Elisis. Música i balls tradicionals han arrencat la Diada i han servit per acollir els milers de persones que de mica en mica van arribant a Lleida, molts d'ells amb les samarretes d'aquesta Diada, estelades i barretines que posen el toc de color a la festa.