La Diputació de Lleida ha aprovat una moció d’adhesió al Pacte Nacional pel Referèndum. Ho ha fet amb els vots a favor del PDeCAT, ERC, la CUP, les abstencions del PSC i UA, i els vots en contra de PP i C’s. Durant el debat hi ha hagut moments de tensió com quan el vicepresident, Jordi Latorre, ha fet referència a la polèmica de l’exministre Margallo sobre els favors que deu Espanya als països que s’han mostrat en contra del procés.

El ple també ha aprovat una moció de la CUP de suport institucional al Referèndum d'Autodeterminació i al Procés Constituent. Aquesta inclou un matís que contempla, en cas d'una possible suspensió de l'autonomia per part del govern espanyol, la declaració unilateral d'independència (DUI) per part del Parlament.

La moció presentada pel grup de CiU a la Diputació de Lleida, planteja l'adhesió al manifest presentat el 23 de gener de 2017. Aquest manifest insta als governs de Catalunya i Espanya a superar les dificultats polítiques i els apriorismes, i a assolir l'acord que estableixi les condicions i les garanties justes i necessàries per a la celebració d'un referèndum. A banda de l'adhesió i el fet de subscriure el contingut del manifest, la moció estableix que la Diputació de Lleida promourà que entitats, associacions i agents econòmics es sumin al Pacte i també el subscriguin