La descàrrega de violència policial contra els concentrats davant els col·legis electorals ha provocat llàgrimes entre els agents dels Mossos d'Esquadra. Més enllà de la incredulitat generada pels cops policials, durant tot el dia s'han repetit les mostres de tristesa d'agents plorant.

Els Mossos d'Esquadra s'han retirat entre llàgrimes de les Escoles Pies de Sant Antoni (Barcelona), on hi ha hagut un fort assalt de la Policia Nacional. Una agent marxava visiblement afectada del col·legi cèntric entre els crits de suport dels presents.

Encara a la capital, a la Ronda de Sant Pau, s'ha pogut veure una mossa molt emocionada davant l'ocupació policial de la zona.

Una escena similar s'ha viscut a Guissona, en un aparcament proper a un col·legi electoral, on s'han pogut veure diversos agents del cos català visiblement afligits pels esdeveniments.

A la Vall d'Aran s'ha pogut veure un dels moments més complicats per als Mossos d'Esquadra. Un grup d'agents ha esclafit a plorar quan els concentrats davant d'un col·legi electoral de Vielha e Mijaran cridaven consignes a favor de la democràcia i del referèndum.

A Lleida ciutat, al barri de Cappont, s'ha vist una altra escena colpidora. Dos mossos d'esquadra s'abracen mentre ploren en tota una mostra de companyonia.