L'editora nord-americana Liz Castro ha anunciat avui, durant el secretariat nacional extraordinari celebrat per l'ANC a Barcelona, que deixa l'òrgan de govern de l'entitat sobiranista per centrar-se en la seva feina. Fonts de l'Assemblea asseguren que la renúncia de Castro s'explica "per diferents motius, però sobretot per la voluntat de poder dedicar-se més a la seva feina" davant d'uns mesos que es preveuen moguts a l'entitat per la campanya pel referèndum. "Per ser membre del secretariat no es cobra, però és una feina molt absorbent, i la gent s'ha de guanyar la vida", recorden.

Amb tot, resulta difícil desvincular la renúncia del paper que ha tingut Castro en l'organització interna de l'Assemblea. En les últimes eleccions a la presidència de l'entitat, l'editora va disputar la primera plaça a Jordi Sànchez, que es va acabar imposant per només cinc vots de diferència: 40 a 35. Castro havia estat, de fet, la candidata més votada per la militància pocs dies abans, quan es van escollir els 77 membres del secretariat que havien d'acabar escollint president.

Feina sectorial

Castro ha anunciat la decisió en un discurs que ha estat aplaudit per tots els seus companys, i ha assegurat que continuarà treballant per l'Assemblea en l'àmbit que ella pot aportar més valor afegit: la sectorial de Traductors, Correctors, Intèrprets i Transcriptors per la Independència. Una sectorial, recorden des de l'entitat, que és clau per ajudar a internacionalitzar el procés català.

L'ANC havia convocat per avui un secretariat nacional extraordinari en previsió que Junts pel Sí i la CUP arribessin a un acord pels pressupostos, amb el consegüent blindatge del referèndum. A més, els membres del secretariat també han posat damunt la taula els últims detalls per la concentració del 6-F en defensa de Mas, Ortega i Rigau, així com alguns punts per seguir avançant en la campanya pel referèndum.

A través de diverses piulades, Castro ha assegurat que té "tres o quatre llibres a mig fer" que creu que "podrien ser útils per internacionalitzar la nostra causa", i ha reiterat la seva intenció de seguir col·laborant amb l'entitat.