La vicesecretària d'estudis i programes del PP, Andrea Levy, ha acusat el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, d'estar "sumit en deliris permanents" i d'actuar de manera "irracional" amb la destitució del conseller Jordi Baiget. Per Levy, Puigdemont s'ha "allunyat de la moderació" i "només escolta els radicals de la CUP". "Hi ha més veus discrepants al Govern i entre la societat i el senyor Puigdemont no podrà purgar tots els catalans que discrepem dels plans de la Generalitat", ha valorat en una entrevista a RNE. El secretari d'Estat de Relacions amb les Corts, José Luís Ayllón, la mà dreta de Soraya Sáenz de Santamaría, va anar un pas més enllà quan ahir a la nit va titllar el president de la Generalitat de "feixista" en una entrevista a la Cope. "Puigdemont s'ha aixecat bolivarià i ha anat a dormir feixista", va declarar.

Crida als “polítics sensats”

Levy ha fet una crida als "polítics sensats del Govern" per tal que "no tinguin por" d'expressar la seva opinió. Segons la dirigent popular, en el si de la Generalitat hi ha d'altres consellers crítics amb els plans de Puigdemont.

Sobre la carta enviada per l'Estat a tots els ajuntaments, diputacions i consells comarcals advertint-los que no poden cedir espais per a l'1-O, Levy considera que "recordar la llei és un acte de normalitat democràtica". "El que és irresponsable és posar en risc els funcionaris, que no són culpables dels deliris de la Generalitat", ha declarat. 

D'altra banda, ha "agraït" al PSOE de Pedro Sánchez que amb el tema de Catalunya "no mostri cap equidistància" amb el PP. Tanmateix, ha demanat al PSOE que "sigui molt clar" amb els alcaldes socialistes que s'han pronunciat a favor de cedir dependències municipals o col·laborar en l'organització del referèndum.