Un dia després que el president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, hagi allargat la mà al secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, per negociar una gran coalició, això sí, liderada pels populars, avui la vicesecretària d'Estudis i Programes del PP, Andrea Levy, ha demanat al socialista que faci un pas al costat. "Si Pedro Sánchez no està a l'altura d'aquest moment polític, que s'aparti i deixi negociar a un altre en nom del PSOE", ha reclamat.

Amb aquestes paraules, la diputada popular al Parlament ha criticat que el PSOE hagi rebutjat donar suport a un govern liderat pel PP que "és el que estan demanant els ciutadans". No obstant, cal matisar que els socialistes s'han mostrat disposats a parlar amb Rajoy, si C's els ho demana. "Li demanem al PSOE que surti del búnquer sectari en què està amb Albert Rivera, Pablo Iglesias i els partits independentistes, i sigui capaç de veure que més enllà hi ha el PP i els seus votants", ha insistit Levy.

Temps de descompte

En aquest sentit, la popular sosté que la societat espanyola ja està cansada de la situació actual, després del fracàs protagonitzat per Sánchez en el seu intent de buscar un acord a tres bandes entre PSOE, Podemos i C's. "Estem en el temps de descompte", ha avisat. Per això, demana als socialistes que "es deixin ja de recreacions, teatres i jocs, perquè per a això ja hi ha el Trivial. Ha arribat l'hora de la veritat".

Per això, Levy ha asseverat que és el moment del Partit Popular, que "va saber escoltar el que van dir els espanyols el 20 de desembre". En aquest sentit, ha reiterat l'oferta que va posar ahir sobre la taula el president espanyol en funcions, "un acord amb el PSOE i amb Ciutadans per tenir una majoria estable, no un govern d'un dia sinó un per quatre anys", ha reclamat.