El 97,44 per cent dels 87.674 inscrits a Podemos que han participat en la consulta convocada per la formació morada s'ha pronunciat a favor de presentar una moció de censura contra Mariano Rajoy.

Segons les dades fetes públiques per la secretaria d'organització que dirigeix Pablo Echenique, 87.674 -només un 18 per cent- dels més de 487.000 inscrits cridats al vot han participat en la consulta que va començar dilluns 8 de maig i que s'ha tancat aquest dilluns a les dues del migdia.

No obstant això, del total d'inscrits només uns 276.000 són considerats "actius" per Podemos, és a dir persones que han participat en altres consultes internes o iniciatives al web l'últim any. En aquest cas, el percentatge de participació seria del 31 per cent del cens actiu.

Una participació que no compleix les expectatives que s'havia fixat la formació morada, ja que el mateix Echenique va assenyalar que el seu objectiu era batre el rècord aconseguit a Vistalegre II quan van votar per renovar el projecte i la direcció de Podemos més de 155.000 persones. Aquesta vegada han votat unes seixanta-set mil persones menys.

La pregunta de la consulta

La pregunta que contestaven els simpatitzants de Podemos en aquesta consulta era la següent:

"Davant de l'actual situació d'excepcionalitat provocada per la corrupció estructural i la utilització de les institucions de l'Estat per a finalitats delictives, aproves que Unidos Podemos-En Comú Podem-En Marea impulsi una moció de censura contra el PP al Congrés dels Diputats?"

El 97,44 per cent dels participants ha votat que 'sí' que donen suport a la presentació de la moció de censura. En concret, 85.310 dels 87.674 que han participat han donat suport a la moció de censura davant 2.243 (el 2,5 per cent) que s'han pronunciat en contra.

Després de conèixer els resultats de la consulta, Podemos informa en una nota que continuarà amb "la mobilització social" per "plantejar una moció de censura de "marcat caràcter ciutadà" i recorda, en aquest sentit, que dissabte vinent 20 de maig ha convocat una manifestació a la puerta del Sol de Madrid en favor de la iniciativa.

El partit de Pablo Iglesias s'ha marcat també com a objectiu guanyar el suport ciutadà al carrer a aquesta moció de censura contra Rajoy, que no compta amb els suports parlamentaris suficients per tirar endavant.