Com ja era previsible, La Razón no publica avui a la seva portada ni una paraula de la imputació al seu director, Francisco Marhuenda, i al seu president, Mauricio Casals, pel cas del Canal de Isabel II. Veneçuela i el líder de l'oposició, Henrique Capriles, ocupen, en el seu lloc, gran part de la portada del diari -també de la digital, on el país de Maduro ocupa els dos primers pisos-, mentre que la detenció de l'expresident de la Comunitat de Madrid, Ignacio González, queda relegada a un segon pla i se centra, només, a explicar que "l'expresident va ser detingut amb onze persones més". 

Mentre el Barça quedava eliminat de la Lliga de Campions, molts tuitaires es mostraven a la xarxa més intrigats per si La Razón publicaria avui alguna cosa sobre el seu director, que està citat a declarar avui davant del jutge Eloy Velasco

I sí. Ho ha publicat passades les 4 hores de la matinada, però ben amagat i amb un text escarit que només ha estat signat amb les inicials dels periodistes que l'han escrit. "Francisco Marhuenda declararà avui davant el jutge Velasco", titulen, i afegeixen que "el director de La Razón està tranquil i avui acudirà a declarar per explicar que, en cap moment, ni ell ni ningú d'aquest diari han realitzat cap campanya per intimidar o assetjar la presidenta de la Comunitat ni el seu entorn".

Les diferents portades que el mitjà citat ha anat publicant al llarg del procés sobiranista, amb grans fotografies de l'expresident del Govern Artur Mas, i diferents notícies relacionades sobretot amb el judici del 9-N, no es corresponen ara amb la portada que treuen avui a la llum.

De fet, sempre que han parlat sobre la qüestió catalana, l'editorial ha versat sobre el mateix tema, però, aquesta vegada, amb la imputació del seu director, La Razón ignora l'Operació Lezo i publica dues editorials: una sobre Veneçuela -com ja pronosticaven molts usuaris de Twitter- i un altre sobre, com no podia ser d'altra manera, el procés.

La primera es titula "Una tragèdia sobre Veneçuela", la segona "El xoc de trens serà entre separatistes". Ni una paraula, doncs, sobre la imputació del seu director, ni tan sols ni una opinió de la detenció de l'expresident de la Comunitat de Madrid.

Silenci i rebombori

Marhuenda, a més, que sempre està molt actiu a Twitter, no ha piulat ni una paraula des que va sortir la notícia a la llum fins gairebé les 10 hores d'aquest dijous al matí.

Ell no havia tuitejat, però la xarxa s'ha omplert amb el seu nom.

L'exportaveu del PDeCAT al Congrés Francesc Homs es va qüestionar ahir a la nit si la portada seria semblant a la que va treure el mitjà quan van inhabilitar Mas.

En la línia d'Homs, d'altres han compartit més portades en contra el procés i acusant els dirigents catalans d'estar "al marge de la llei".

Molts ja preveien que la imputació a Marhuenda els passés, curiosament, per alt.

També als altres mitjans on ell col·labora.

D'altres, més innocents, es qüestionaven si sortiria la "cara" del director de La Razón perquè no es podien creure que fossin "capaços de posar Veneçuela".

Alguns s'han dedicat a fer 'memes' canviant la cara del líder de l'oposició de Veneçuela per una fotografia de Marhuenda.

Hi ha hagut uns quants que s'ho ha intentat prendre amb ironia...

...assegurant que Marhuenda "no surt a la portada de La Razón perquè només és coacció i pertenència a organització criminal, no carrets del Mercadona".

I, fins i tot, hi ha hagut qui ha comparat l'eliminació del Barça contra la Juventus amb la trobar alguna cosa al diari citat sobre la imputació al seu director.