Rajoy ha escrit un nou capítol a la seva ja mítica saga de lapsus i equivocacions en discursos públics. Aquesta vegada ha estat durant el sopar de Nadal del Partit Popular aquest dimecres al vespre. El president del govern espanyol va tancar el seu discurs amb un: "Fins d'aquí a molt poquet, ja preparant les pròximes eleccions". Aquesta frase va deixar sorprès i desconcertat més d'un, però Rajoy es va acomiadar i va baixar de l'escenari com si res.

Aquest matí, la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, ha corregut a apagar el foc i aturar les especulacions com ha pogut. Soraya ha tret ferro a la situació, excusant el president. "Amb tot el ritme de sopars que portem estem tots bastant cansats i a aquestes hores de la nit el cap no està tan viu com a les nou del matí", ha dit, afegint que Rajoy "és més d'esmorzar que de sopar".

El de Rajoy però no va ser l'únic lapsus del dia del govern espanyol. Unes hores abans, al ple del Congrés dels Diputats, el ministre de Justícia, Rafael Català, deixava anar: "S'ha de seguir treballant sense dubte en la millora del nostre sistema de corrupció". Així responia al portaveu del PSOE a la Comissió Anticorrupció, Artemi Rallo, sobre si estava satisfet amb els resultats de les mesures contra la corrupció promogudes pel seu Executiu.