La reacció del líder del Partit Popular a Catalunya, Xavier García Albiol, a l’anunci per part del president de la Generalitat, de la data i pregunta del referèndum, ha tingut un moment de confusió quan Albiol, en un clar lapsus lingüístic, s’ha referit a la reunió de Govern d’aquest matí com al “Consell de Ministres del Govern català”.

En tot cas, aquest reconeixement d’un organisme propi d’Estat independent no ha estat més que un error, a jutjar per les declaracions d’Albiol que ha considerat que l’acte no ha estat més que “una obra de teatre amb decorats de cartró i paper".

“Nosaltres volem viure tranquils amb el nostre doble sentiment de catalans i espanyols", ha assegurat el líder del PP català, advertint que "Si el Govern català passa de les paraules als fets, la resposta del PP estarà a l'alçada dels fets".

“President, posi les urnes”

Emulant, ara sí amb intenció, a Carme Forcadell, Albiol ha dit: "President, posi les urnes", això sí, en referència a les urnes de les eleccions al Parlament, tot assegurant que “les eleccions autonòmiques són urgents, no hem d'aguantar el que ens estan fent viure".