La consellera de la Presidència, Neus Munté, ha volgut treure importància avui a les pressions d’Endavant-OSAN, el sector amb més pes dins la CUP, que ha posat en qüestió l’acord d’estabilitat amb JxSí. “Existeix un acord polític entre JxSí i la CUP, no entre JxSí i cap corrent de la CUP, i aquest acord polític que és molt clar en el seu contingut s’està complint”, ha subratllat la consellera en la roda de premsa posterior a la reunió de Govern.

Munté assegura que no se li ha comunicat a JxSí cap novetat en relació a aquell pacte amb el qual es va desencallar la investidura i que, per tant, el Govern treballa amb “normalitat” a partir d’aquella entesa.

El president Carles Puigdemont, no obstant, tindrà ocasió de conèixer de primera mà el debat cupaire, atès que demà al migdia té previst celebrar una trobada al Palau de la Generalitat amb la presidenta del grup, Mireia Boya.

Tot i treure ferro als moviments d’Endavant, la consellera de Presidència sí que ha admès les dificultats que comportarà l’aprovació dels pressupostos.

Ha insistit que el Govern vol abordar els seus comptes amb tots els grups, tal com va anunciar ahir el vicepresident Oriol Junqueras, però la prioritat és la CUP.

“L’acord amb la CUP parla d’estabilitat parlamentària, i això vol dir els projectes del Govern i els pressupostos són la llei més important d’una legislatura”, ha advertit.

Barcelona World

A banda, de l’estabilitat i, per tant, projectes com els pressupostos, Munté ha negat que dins del pacte entre les dues formacions s’hagués entrat en qüestions concretes com el projecte Barcelona World.

En relació a aquest tema, ha recordat que el president Puigdemont va assegurar en la sessió de control al Parlament que aquest projecte “està viu, no està paralitzat i hi ha la voluntat clara de treballar per tenir el consens més ampli possible”.

PSOE

Al llarg de la roda de premsa, Munté també s'ha referit al document amb què el PSOE ha iniciat les converses per intentar pactar la investidura de Pedro Sánchez i ha lamentat el que descriu com a “falta d’ambició” en relació a Catalunya.

“No és només que no es mencioni Catalunya, sinó que estem davant del que pot ser un projecte mínim de govern”, ha ironitzat referint-se a la proposta “mínimament federalista” que incloïa el primer text: “S’ha parlat d’un error de picatge, però pot ser un error de subconscient”.

El Govern ha decidit en la reunió d’avui posar en marxa l’elaboració del seu Pla de Govern i ha aprovat nous nomenament:

Departament de Presidència:

- Secretari per a la Governança de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació: Jordi Puigneró i Ferrer.

Departament de la Vicepresidència i d’Economia i Hisenda:

- Directora general de Pressupostos: Anna Tarrach i Colls.

- Directora general de Tributs i Jocs: Marta Espasa i Queralt.

Departament de Salut:

- Directora general de Planificació en Salut: Pilar Magrinyà i Rull.

- Directora general d’Ordenació Professional i Regulació Sanitària: Neus Rams i Pla.

Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació:

- Directora general d’Agricultura i Ramaderia: Teresa Masjuan i Mateu.