La Guàrdia Civil sosté que hi ha indicis i evidències suficients que l'exconseller de Justícia de la Generalitat i actualment diputat de JxSí, Germà Gordó, va actuar com a "mediador" o "aconseguidor", juntament amb l'extresorer de Convergència Andreu Viloca, en la trama del 3%, segons ha revelat la Cadena Ser.

Les acusacions a Gordó s'han fet públiques en vigílies que es reprengui el judici per l'espoli del Palau, i que es concretin les amenaces de Jordi Montull, mà dreta de Fèlix Millet i segon principal acusat, d'implicar també CDC, la qual cosa formaria part d'un pacte amb la Fiscalia per salvar la seva filla.

Es dóna el cas que Gordó, a diferència de Viloca, no està implicat en la causa del 3% que segueix el jutge del Vendrell Josep Bosch. Els investigadors han proposat al jutge, fins ara sense èxit, que autoritzi a intervenir dispositius mòbils a l'exconseller, així com l'entrada i registre al seu habitatge.

Les últimes revelacions que s'han incorporat al sumari del 3%, centrat en les presumptes comissions d'empreses a CDC a canvi de l'adjudicació d'obres públiques, inclouen presumptes irregularitats en almenys 19 contractes fets entre 2010 i 2015 per import de desenes de milions d'euros a la Generalitat i l'ajuntament de Barcelona, segons la Ser, que cita documents als quals ha tingut accés. Aquests contractes estarien vinculats amb 20 donacions de gairebé 700.000 euros a fundacions del partit nacionalista.

La Guàrdia Civil afirma que Gordó era un "element necessari per aconseguir mitjançant la seva influència política adjudicacions fraudulentes i alterades d'obres públiques en les administracions licitadores on el seu partit CDC tenia responsabilitats directes com a poder adjudicador de contractació pública".

19 contractes irregulars

Un dels casos més sorprenents, entre els 19 relacionats, detalla que Germà Gordó va arribar a pressionar directius de la mercantil Repsol per aconseguir que realitzessin una donació de 30.000 euros.

Segons la Guàrdia Civil, Gordó era la persona amb qui contactaven els empresaris com a "mediador" o "aconseguidor" juntament amb Viloca "per permetre l'accés d'empreses concretes privades a determinades licitacions públiques que en alguns casos resulten irregulars.

Per això, la Guàrdia civil afirma que Gordó hauria comès delictes de suborn, tràfic d'influències, prevaricació, finançament il·legal de partits polítics, blanqueig de capitals i malversació de cabals públics.