El Rei Felip haurà de dirimir demà la qüestió de la investidura / EFE

Aquest dilluns comença la fase final de la segona ronda de contactes entre el Rei Felip VI i els líders polítics per trobar un candidat a la investidura, que es tancarà demà. El monarca té doncs 48 hores per decidir qui ha de ser el candidat a intentar formar govern o bé trobar alguna altra fórmula que desllorigui la situació de bloqueig institucional.

La decisió no serà fàcil, ja que les postures dels diferents partits es troben pràcticament en la mateixa situació que el divendres 22 de gener, quan va acabar la primera ronda de contactes.

Tot apunta que, per superar el bloqueig, l'estratègia institucional passarà aquest segon cop per nomenar un candidat i deixar-li espai per a la negociació perquè busqui suports en les altres formacions.

Puigdemont, de reunions

Mentrestant, a Catalunya el president Carles Puigdemont té avui una agenda de reunions ben atapeïda. A les 16:30 rebrà al palau de la Generalitat al president del grup parlamentari de Catalunya Sí que Es Pot, Lluís Rabell. Tot seguit, arribarà el torn de PIMEC i CECOT. A les 18h serà el torn de Josep Maria González i a les 19h el d’Antoni Abad.

 

Puigdemont, que ja s’ha reunit amb els presidents dels grups parlamentaris de Ciutadans, Inés Arrimadas, i PSC, Miquel Iceta, té previst també per aquesta setmana les trobades amb el popular Xavier Garcia Albiol i amb l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau. Seran dijous i divendres.

El cas Neymar, davant del jutge

Avui, a més, comencen les declaracions davant del jutge del cas Neymar per les acusacions  de delictes de corrupció entre particulars i estafa en relació amb el fitxatge d'aquest jugador pel Barça.

 

Aquest dilluns és el torn de l'actual president del club, Josep Maria Bartomeu, i el seu antecessor en el càrrec, Sandro Rosell. Demà, serà el davanter brasiler qui haurà de dilucidar davant del tribunal què va passar amb el seu fitxatge.