La CUP ha assegurat aquest dimarts a la tarda que "no és sobrer tenir tots els preparatius per poder avançar aquest referèndum". "Ja volíem situar l'horitzó al juny però és una decisió que correspon al conjunt de forces polítiques i socials partidàries", ha dit en roda de premsa el diputat Albert Botran.

El parlamentari de la CUP ha respost amb un "de moment, no" a la pregunta de si demanaran que s'avanci el referèndum arran de la sentència del 9-N, que inhabilita l'expresident Artur Mas, l'exvicepresidenta Joana Ortega i l'exconsellera Irene Rigau per haver desobeït el Tribunal Constitucional.

Per la seva part, la consellera de Presidència, Neus Munté, ha remarcat, en la roda de premsa posterior a la reunió del Consell Executiu, que la prioritat continua sent la celebració del referèndum.

Nomenament de Sanchis

Els anticapitalistes també s'han mostrat crítics amb el nomenament del periodista Vicent Sanchis com a nou director de Televisió de Catalunya (TVC), i consideren que el procediment "desprestigia" la funció de control que té el Parlament de Catalunya. La CUP demana, a més, la compareixença de Sanchis a la Cambra Catalana.