La setmana que ve, JxSí i la CUP començaran a negociar els pressupostos del 2016. De fet, impulsaran també una taula de debat amb la resta de partits sobre la renegociació del deute de la Generalitat. Però, de moment, demà en el ple del Parlament s'haurà de votar el decret llei de necessitats financeres del sector públic i altres mesures urgents en pròrroga pressupostària.

En aquest sentit, els cupaires ja han anunciat aquesta tarda que facilitaran la seva aprovació perquè es tracta "d'una necessitat tècnica", ja que els comptes del 2015 ja funcionen com a prorrogats.

De fet, el diputat Albert Botran ha afirmat que "segurament" s'abstindran en la votació, fet que deixaria llavors la convalidació del decret pendent del que faci CSQP, si tenim en compte que la resta de grups hi podrien votar en contra. De moment, el PSC ja ha confirmat que votarà no.

Ahir, el líder de la coalició d'esquerres, Lluís Rabell, després de la reunió amb el president Carles Puigdemont a Palau, va deixar ben clar que el seu partit no seria cap obstacle en aquest sentit, és més, va parlar directament de l'abstenció, però, avui, el seu portaveu a la Cambra, Joan Coscubiela, no ha deixat tan clara aquesta postura.

"L’únic vot que descartem és el favorable", ha assegurat, sense voler ratificar les paraules de Rabell fa just 24 hores.  Segons Coscubiela, el partit "és sensible a la pròrroga pressupostària, però no sense posar-hi condicions, que en tenim ganes". I fins i tot, ha anat més enllà: "en funció de la resposta del Govern, decidirem el vot". No obstant això, des de Junts pel Sí estan convençuts que finalment el text sortirà endavant.