La diputada de la CUP al Parlament Gabriela Serra ha atribuït aquest divendres l'acte unitari del Govern per reafirmar el seu compromís amb el referèndum a les "contradiccions" entre el PDeCAT i ERC dels últims dies, i ha exigit al president de la Generalitat, Carles Puigdemont, que fixi ja una data i una pregunta al referèndum.

"És un acte de reafirmació i qui creu que s'ha de reafirmar és bo que es reafirmi. En aquests moments que hi ha hagut un cert moviment, confusió i contradicció han vist necessari i prudent davant de la ciutadania reafirmar-se en alguna cosa que suposadament ja estava clara i és que hi haurà referèndum sí o sí", ha dit en declaracions als mitjans abans de participar en la reunió amb l'Executiu català sobre el compliment dels compromisos assumits en el ple d'emergència social.

Serra creu que l'aposta pel referèndum consensuat amb l'Estat és "una cosa que continuen provant" però ha advertit que el referèndum d'autodeterminació se celebrarà en qualsevol cas.

"Per això és important que en lloc de reafirmar haguessin confirmat o informat de la data i la pregunta concreta", ha exigit i ha lamentat que l'acte d'aquest divendres no hi hagi servit, perquè el considera definitiu per iniciar la consecució del dret a decidir i del d'autodeterminació.